add icon Page 1 boat-wheel icon boat icon brochure icon Calendar call icon car-doors icon check icon chevron-down icon chevron-left icon chevron-right icon chevron-up icon Затвори-alt icon Затвори icon coin-euro icon coin-pound icon curve-arrow icon dealer-website icon double-down-chevron icon down-chevron icon down-scroller icon download icon drivetrain icon email icon engine icon Enlarge enlarge icon facebook icon fuel icon hand-indicator icon Home outline Combined Shape info icon instagram icon lightning icon location-solid icon Location Icon location icon Meida Icon remove icon Пребарај Icon shaft-standard icon shaft icon slider-chevron icon speedometer icon star-full icon star-half icon star-none icon steering-wheel icon suzuki-logo-s icon test-drive icon blue tick Layer 1 tilt icon transmission icon twitter icon Warning Icon weight icon youtube icon

НИВОА НА ОПРЕМА

Одберете модел за да видите повеќе карактеристики на секој посебно...

1.2 GL, 90hp од€10.290 Промотивно

1.2 GL Plus, 90hp од€12.460

1.2 GLX, 90hp од€13.990

Достапен

ОПРЕМА GL

 • Серво управувач со аудио команди
 • Управувач подесив по висина
 • Радио CD MP3 WMA со 4 звучници
 • Клима уред
 • 6 воздушни перници
 • ABS + EBD
 • ESP - Систем за контрола на стабилност
 • TCS - Систем за контрола на влечна сила
 • Помош при изненадно кочење
 • USB прикључок
 • Bluetooth контроли на управувачот
 • DRL - дневни светла вградени во преден браник
 • Функција на светла "Guide me light"
 • Автоматски светла
 • Далечинско централно заклучување
 • Патен компјутер
 • Светло за магла позади
 • Електрика на предни прозори
 • Електрика на ретровизори
 • Индикатор со препорака за степен на пренос
 • Индикатор за низок притисок во пневматици
 • Делива задна клупа 60:40
 • Систем за заштита од кражба, Имобилизатор
 • Филтер за полен
 • Isofix за детско седиште
 • Сет за поправка на пневматици
 • Серво управувач со аудио команди
 • USB прикључок
 • Електрика на ретровизори
 • Управувач подесив по висина
 • Bluetooth контроли на управувачот
 • Индикатор со препорака за степен на пренос
 • Радио CD MP3 WMA со 4 звучници
 • DRL - дневни светла вградени во преден браник
 • Индикатор за низок притисок во пневматици
 • Клима уред
 • Функција на светла "Guide me light"
 • Делива задна клупа 60:40
 • 6 воздушни перници
 • Автоматски светла
 • Систем за заштита од кражба, Имобилизатор
 • ABS + EBD
 • Далечинско централно заклучување
 • Филтер за полен
 • ESP - Систем за контрола на стабилност
 • Патен компјутер
 • Isofix за детско седиште
 • TCS - Систем за контрола на влечна сила
 • Светло за магла позади
 • Сет за поправка на пневматици
 • Помош при изненадно кочење
 • Електрика на предни прозори

ОПРЕМА GL Plus

Повеќе од GL:

 • Алуминиумски бандажи 16"
 • Аудио екран на допир со камера за паркирање
 • Возачко седиште подесивo по висина
 • Задни седишта деливи 50:50 лизгачки и преклопливи
 • Грејачи на предни седишта
 • Канали за греење на задни седишта
 • Темни термоизолациони задни стакла
 • Светла за магла напред
 • Кровни носачи
 • Грејачи на ретровизори
 • Hill hold помош при тргнување на нагорнина (кај AGS & 4WD)
 • Hill descent control- помош при возење низбрдо (кај 4WD)
 • Grip control (kaj 4WD)

Повеќе од GL:

 • Алуминиумски бандажи 16"
 • Канали за греење на задни седишта
 • Грејачи на ретровизори
 • Аудио екран на допир со камера за паркирање
 • Темни термоизолациони задни стакла
 • Hill hold помош при тргнување на нагорнина (кај AGS & 4WD)
 • Возачко седиште подесивo по висина
 • Светла за магла напред
 • Hill descent control- помош при возење низбрдо (кај 4WD)
 • Задни седишта деливи 50:50 лизгачки и преклопливи
 • Кровни носачи
 • Grip control (kaj 4WD)
 • Грејачи на предни седишта

ОПРЕМА GLX

Повеќе од GL Plus:

 • Cruse control - темпомат
 • Ограничувач на брзина
 • Dual Camera Brake Suport
 • Автоматски клима уред
 • Key less-пристап и стартување без клуч
 • Кожен управувач
 • Hill hold помош при тргнување на нагорнина
 • Предни светла - LED проектор
 • LED дневни свeтла - вградени во предни светла
 • Автоматско нагодување на предни светла
 • Навигација
 • Високотонци х 2
 • Трепкачи на ретровизори
 • Електрика на прозори - назад

Повеќе од GL Plus:

 • Cruse control - темпомат
 • Кожен управувач
 • Навигација
 • Ограничувач на брзина
 • Hill hold помош при тргнување на нагорнина
 • Високотонци х 2
 • Dual Camera Brake Suport
 • Предни светла - LED проектор
 • Трепкачи на ретровизори
 • Автоматски клима уред
 • LED дневни свeтла - вградени во предни светла
 • Електрика на прозори - назад
 • Key less-пристап и стартување без клуч
 • Автоматско нагодување на предни светла

Здраво, убавецу

Сакате автомобил со стил моќен колку неговиот мотор?

Новиот Ignis има класично чисти и храбри Suzuki линии, со уникатен и единствен дизајн. Лесно е да го направите свој со опциите за персонализација, од детали во ентериерот како рачките на вратите, до надворешната маска. Мешавината на големина и стил имаат брилијантен ефект како ниту еден друг автомобил.

Suzuki Ignis и официјално е еден од најкул автомобилите за 2017-та година

Ignis е вистинско освежување во класата на градски автомобили.

МАЛ АВТОМОБИЛ ЗА ГОЛЕМИ АВАНТУРИ

Правите големи планови, сакате да правите големи работи и да живеете во големите моменти? Тогаш ви треба автомобил кој ќе биде на вашето ниво.

Од корисни кровни носачи, лизгачка задна клупа за повеќе простор, зајакнат заден браник и опционален ALLGRIP погон на сите 4 тркала, новиот Ignis ги има сите потребни состојки за далечна авантура.

Suzuki Ignis ALLGRIP 4-wheel Drive system

ALLGRIP погон на сите четири тркала (GLX)

Систем за помош при симнување по надолнина (GLX)

Врвна Безбедност

Новиот Ignis е опремен со сериозно ефективна заштита како стандард.

 • Предни и странични воздушни перничиња за возачот и совозачот, надополнети со воздушни завеси
 • ABS со EBD функција
 • ESP® (Електронски Програм за Стабилност)
 • ISOFIX приклучоци за детско седиште
 • Зајакнување во вратите за подобра заштита при странични судири
 • Систем за надгледување на притисокот во пневматиците
 • Hill Hold Control (Систем за контрола при тргнување на нагорнина) (GLX)
 • Поддршка на кочењето со две камери (GLX)

*ESP® е регистрирана трговска марка на Daimler AG

Ако се има на ум богатата опременост на Ignis, неверојатниот простор и практичност, станува јасно дека тој има нешто што конкурентите го немаат.