add icon Page 1 boat-wheel icon boat icon brochure icon Calendar call icon car-doors icon check icon chevron-down icon chevron-left icon chevron-right icon chevron-up icon close-alt icon close icon coin-euro icon coin-pound icon curve-arrow icon dealer-website icon double-down-chevron icon down-chevron icon down-scroller icon download icon drivetrain icon email icon engine icon Enlarge enlarge icon facebook icon fuel icon hand-indicator icon Home outline Combined Shape info icon instagram icon lightning icon location-solid icon Location Icon location icon Meida Icon remove icon rotate icon Search Icon shaft-standard icon shaft icon slider-chevron icon speedometer icon star-full icon star-half icon star-none icon steering-wheel icon suzuki-logo-s icon test-drive icon blue tick Layer 1 tilt icon transmission icon twitter icon Warning Icon weight icon youtube icon

ДИЗАЈНИРАН ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЦИ

Благодарение на своите специфични особини, Jimny несомнено припаѓа во групата на вистински off-road возила, способни за совладување на секоја теренска препрека.

Со робусна скалеста решетка, 3 широки нападни агли, цврста суспензија поврзана во 3 точки со спирални пружини и ALLGRIP Pro 4WD систем за погон на сите четири тркала со редуктор, Jimny несомнено носи карактеристика на ултимативен теренец.

Опремен со 1,5 литарски мотор, ќе ве однесе секаде каде што ќе посакате, и тоа со незаменлива агилност и моќен вртежен момент, достапен секогаш кога ќе имате потреба.

Jimny се адаптира во секоја ситуација. 4x4 системот е дизајниран на начин на пренос во низок опсег. За екстремни услови, префрлете во 4L режимот и добивате максимален вртежен момент и подобар контакт со подлогата - за на стрмни падини или на било каков тежок терен.

Повеќе за новиот Jimny ›

СПАКУВАЈТЕ СЕ ЗА АВАНТУРА

Задниот простор за багаж може да се зголеми со преклопување на задните седишта, создавајќи 377 литри* багажен простор, кој е и рамен во секој правец. Тримесечјето и седиштата се дизајнирани со цел максимално да се зголеми волуменот на багажниот простор.

* Измерено без кутија за багаж, со помош на Германската асоцијација на автомобилската индустрија (VDA). Сите податоци се фабрички.

Цврсто и удобно возење

Функсионален ентериер

СПРЕМЕН ДА ОСВОЈУВА ТЕРИТОРИИ

Едноставен и убав, целосно новиот Jimny е направен со идеја за добивање на максимални off-road можности. Силната појава која ја носи коцкастото тело ја изразува неговата off-road способност и робусност. Предната решетка е едноставна и црна, истакнувајќи ги тркалата со кружен потпис, нагласувајќи ја дополнително силната надворешност.  

Дизајниран за професионалцни, нема никаков компромис во однсо на надворешниот дизајн.